Online geld verdienen: welke opties heeft u om geld te verdienen via het internet?

online geld verdienen

Wanneer u zoekt op ‘online geld verdienen’, dan toont Google u websites die een opbrengst van honderden euro’s per dag beloven. Soms zelfs duizenden euro’s en u hoeft er helemaal niets voor te doen! Wilt u hier gebruik van maken? En vindt u het niet erg om opgelicht te worden terwijl u zoekt naar manieren om geld te verdienen op het internet? Dan is online-inkomst.nl geen goede website voor u.

Wij pakken het liever serieus aan. Daarom hebben we alle échte mogelijkheden op een rijtje gezet en voorzien van de voordelen en nadelen. Wanneer u ons artikel gelezen heeft over geld verdienen op het internet, dan weet u precies wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij u past.

Door content te streamen (op YouTube bijvoorbeeld)

Content streamen op YouTube, serieus? Jazeker, een stream zoals Ryans Toys Review verdient ruim $ 11 miljoen per jaar. Bent u creatief, heeft u een bepaalde interesse of hobby die interessante filmpjes oplevert? Of bent u ergens bijzonder goed in? Misschien komt u dan ook in de lijst met best verdienende YouTubers.

Maar: het is niet zo makkelijk als het lijkt. Om grote bedragen te verdienen met het streamen van content, heeft u een lange lijst met abonnees nodig. Bedrijven die willen sponsoren en een constante stroom aan leuke filmpjes met een hoge kwaliteit. U mag er gerust op rekenen dat het eerste jaar een paar dubbeltjes oplevert, waar de investeringen vele malen hoger zullen zijn.

Content streamen op YouTube: voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Gewoon vanuit huis te doen Goede apparatuur nodig voor goede filmpjes
Goed verdienmodel mogelijk Aanpak van de lange adem
Leuk om te doen als u het goed aanpakt Ontzettend veel concurrentie
Interactie met volgers/abonnees Weinig opbrengsten in de eerste periode

Voor wie is dit een aanrader:

 • Mensen die écht iets te vertellen hebben
 • Mensen die goed zijn met het editen van video’s
 • Mensen die reeds beschikken over de juiste apparatuur

Online geld verdienen met enquêtes

Online geld verdienen met het invullen van enquêtes. Het is niet de meest populaire optie en dat heeft een reden. Er zijn erg veel bedrijven die uitsluitend uw gegevens en interesses willen hebben, zodat zij u (al dan niet herhaaldelijk) kunnen benaderen met reclames en aanbiedingen.

Desalniettemin mag deze optie niet in de lijst ontbreken, omdat het wel degelijk mogelijk is om een leuk bedrag per maand te verdienen. Maar dan moet u er wel echt voor gaan zitten. Echt grote bedragen per uur verdient u hier zeker niet mee.

Geld verdienen met enquêtes: voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Erg makkelijk via computer of telefoon Vaak veel reclame na het invullen
Vaak zelf te bepalen welke enquêtes u doet Enquêtes worden afgekeurd wanneer u niet relevant bent binnen de doelgroep
Weinig inspannend werk Veel microbetalingen waardoor u een lange zit heeft wanneer u echt geld wilt verdienen

Voor wie is dit een aanrader:

 • Mensen die geduld hebben en hun mening willen delen
 • Mensen die kritisch zijn bij het zoeken van een juiste website om geld te verdienen met enquêtes
 • Mensen die het niet erg vinden om een mailadres volgedrukt te krijgen met reclames

Geld verdienen op het internet door te klikken

Geld verdienen met het klikken is ook geen populaire manier van geld verdienen. Dat heeft een reden. De meeste spaarprogramma’s bieden alleen cash wanneer u echt veel punten verdiend heeft. Heeft u minder punten, dan kunt u waardebonnen voor uw punten krijgen. Of kortingen in bepaalde winkels.

Op zich is dit echter lang niet zo slecht als de meeste mensen denken. Er is namelijk geen enkele investering nodig om dit te doen. Ook hoeft u vaak géén persoonlijke gegevens achter te laten op de websites die u bezoekt met de klik. En heeft het spaarprogramma heel toevallig waardebonnen of kortingen voor winkels waar u eigenlijk nog iets moet kopen? Dan bespaart u flink op de kosten.

Geld verdienen op het internet door te klikken: voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Geen investering nodig om te beginnen Geld levert het nauwelijks op
Lage drempel: bijna iedereen wordt geaccepteerd Veel klikken nodig om genoeg punten binnen te halen
Interesse kortingen of waardebonnen als beloning Lang niet alle kliks worden goedgekeurd

Voor wie is dit geschikt:

 • Mensen die niets willen investeren om aan de slag te gaan
 • Mensen die graag online winkelen en waardebonnen of kortingen kunnen gebruiken
 • Mensen die veel tijd hebben om te klikken

Geld verdienen met vertalingen

Hier komen we op een compleet ander gebied terecht. Om online vertalingen te doen, moet u namelijk beschikken over taalvaardigheden. Kunt u bijzonder goed Nederlands en is begrijpend Engels lezen geen enkel probleem voor u? Dan kunt u geld verdienen door vertalingen te doen op het internet.

Dit levert aanzienlijk meer geld op dan voorgaande mogelijkheden. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan. Om vertalingen te kunnen doen, moet u beschikken over de juiste software (Microsoft Office). Dat kost geld. Ook kunnen platformen geld vragen om te reageren op open banen, zoals het geval is bij Upwork.

Daar staat tegenover dat u hier gemakkelijk € 10 of meer per uur kunt verdienen. Bouwt u een sterk portfolio op met tevreden klanten en kunt u ervaring en professionaliteit tonen in uw werk? Dan is een verdubbeling van het uurloon een logische stap. Als professioneel vertaler is een uurloon van € 40 niet ongebruikelijk namelijk.

Geld verdienen met vertalingen: voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Veel geld te verdienen indien u expert bent of wordt Enorm veel concurrentie waardoor de prijzen onder druk staan
Gemakkelijk vanuit huis te doen Kennis en taalvaardigheid vereist
Altijd werk beschikbaar in deze digitale wereldeconomie Investering vereist: u moet beschikken over programma’s zoals Word en een administratieprogramma
Veel contact met klanten/opdrachtgevers Lastige klanten behoren helaas ook tot het arsenaal aan opdrachtgevers

Voor wie is dit geschikt:

 • Mensen met taalkennis en een goed arbeidsmoraal
 • Mensen die flexibel willen werken en hun eigen uren willen bepalen
 • Mensen die direct € 100 willen investeren in de juiste software
 • Mensen die willen groeien in het werk dat zij doen om zo expert te worden

Advertenties plaatsen of dropshipping gebruiken

We gaan nog wat dieper de stof in. En wel door te kijken naar het plaatsen van advertenties of het gebruik van dropshopping. Dit is het verkopen van producten vanuit een groothandel zelf, dus zonder eigen voorraad.

Hier komt aardig wat meer bij kijken. Zo heeft u een eigen website nodig waar u de advertenties of aanbieden kunt plaatsen. Dat is geen rocket science meer met WordPress, maar ook hier zitten haken en ogen aan. Een amateuristisch opgezette website trekt namelijk geen verkeer. En zonder bezoekers komt u niet aan inkomsten.

Wilt u aan de slag met het plaatsen van advertenties, affiliatiemarketing of misschien zelfs dropshipping? Dan is dit een reis van de lange adem. Een eigen website, SEO-teksten schrijven om verkeer aan te trekken en het zoeken van de juiste termen is slechts het begin. Hier staat tegenover dat u honderden euro’s per maand kunt verdienen – wanneer alles eenmaal goed staat.

De voor- en nadelen van deze aanpak:

Voordelen Nadelen
Financiële onafhankelijkheid is mogelijk Extreem veel concurrentie
Vrijheid tijdens het werken omdat u niet vóór iemand werkt Vaak veel investeringen nodig voordat de eerste euro binnenrolt
Brede mogelijkheden op het gebied van een verdienmodel U moet taken uitbesteden omdat u nooit alles zelf kunt doen wanneer het eenmaal begint te lopen

Voor wie is dit geschikt:

 • Mensen die niet bang zijn om te investeren
 • Ondernemende mensen die onderzoek willen doen en een markt willen zoeken voor hun producten of content
 • Tekstschrijvers met verstand van CMS omdat zij zonder initiële investeringen de basis zelf compleet op kunnen bouwen
 • Contentmarketingbedrijven die graag meer omzet binnen willen halen en een portfolio op willen zetten. Al dan niet met het verkopen van backlinks

Schrijven van teksten en daarmee online geld verdienen

Zag u de mogelijkheden bij het vertalen, maar is dat niet geschikt voor u omdat u expert bent op het gebied van één taal en geen tweede taal beheerst? Dan past deze optie waarschijnlijk beter bij u. Bedrijven, websites, overheden en instellingen wereldwijd hebben namelijk dagelijks content nodig. En dat gaat nooit stoppen. De veranderlijke eisen van Google zorgen namelijk voor een eindeloze stroom aan woorden die online geplaatst moet worden.

Bent u bijzonder goed in het Nederlands, kunt u SEO-teksten schrijven of bent u bereid om hier onderzoek naar te doen? Dan kan het schrijven van teksten een bijzonder interessante optie zijn.

We geven direct een tip. Wanneer u aansluiting kunt vinden bij een contentbureau, is het veel makkelijker om werk te vinden dan wanneer u zelf aan de slag gaat via een platform. Zeker wanneer u géén ervaring heeft, is het beter om eerst een samenwerking op te zoeken. zo kunt u met de feedback van experts zelf een professionele schrijver worden.

Geld verdienen met schrijver: de voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Afwisselende werkzaamheden Kosten voor software: Word/boekhoudprogramma
Interessante onderwerpen maken het werk leuk Veeleisender werk dan veel mensen denken
Aantrekkelijke uurtarieven bij de juiste klanten Lastige klanten horen er helaas ook bij
Veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling Ontzettend veel concurrentie voor de beginnende schrijvers

Voor wie is dit geschikt:

 • Mensen die het niet erg vinden research te doen
 • Schrijvers met taalgevoel die zich willen laten trainen door experts
 • Mensen die hun eigen werkuren willen bepalen

Andere online klusjes doen via een platform

Online teksten schrijven en vertalen is niet het enige werk waar u geld mee kunt verdienen. Bent u een geweldige illustrator, kunt u erg goed met mensen omgaan of bent u iemand die de meest creatieve ideeën heeft?

Ook dan is er meer dan genoeg werk te vinden op de verschillende platformen. Het is af en toe even zoeken, maar wanneer u goed weet waar je talenten liggen, dan kunt u op plekken of Fiverr prima aan het werk komen.

Voor- en nadelen met online klusjes doen:

Voordelen Nadelen
U bepaalt zelf welk werk u doet Vinden van de juiste klussen kan tijd vergen
Goede uurtarieven voor experts Vaak kosten voor software
Veel online platformen voor het vinden van uiteenlopende klusjes Veel concurrentie wanneer u nog geen portfolio heeft

Voor wie is dit geschikt:

 • Mensen die de tijd hebben om de juiste klussen te zoeken
 • Mensen die expert zijn op een bepaald vlak, zoals creatief denken, tekenen of ontwerpen
 • Mensen die willen groeien met hun expertise of hobby

Investeren in aandelen

We springen naar een compleet andere manier van online geld verdienen. Hier gaat het niet om het werken voor een opdrachtgever of baas of het klikken op advertenties. Nee, het gaat om handelen op de beurs. Heeft u ervaring met handelen op de beurs en wilt u online geld verdienen? Dan kan het handelen in aandelen een aanrader zijn.

Hiervoor is uiteraard veel meer kennis nodig en een gedegen startkapitaal. Het is echter wel een manier om grotere hoeveelheden geld te verdienen zonder echte inspanningen te leveren.

Lees meer over het investeren in aandelen

Voor- en nadelen bij het geld verdienen met aandelen

Voordelen Nadelen
Grotere hoeveelheden geld te verdienen met de juiste kennis De juiste kennis van de markt is nodig
Eigen baas, geen opdrachtgevers of ander management boven uw hoofd Financieel risico en beurskosten tijdens het handelen
Financiële onafhankelijkheid mogelijk Grote startportefeuille nodig om winst te kunnen maken

Voor wie is dit geschikt:

 • Mensen die geld kunnen investeren dat zij zonder probleem kunnen missen
 • Mensen die weten hoe de financiële markt en beurs in elkaar steekt
 • Mensen die goed tegen stress kunnen en rationeel kunnen handelen

Handelen via een online broker

Handelen in aandelen is niet de enige manier waarop u geld kunt verdienen met de beurshandel. Tegenwoordig zijn er veel andere producten die interessant kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan:

 • Cryptovaluta
 • Effecten
 • Contracts for Difference (CFD-trading)

Aangezien dit een compleet andere manier is van geld verdienen op het internet, bespreken we dit in een apart artikel op onze website.

Spelen in het casino?

Spelen in het casino wordt vaak genoemd als manier om online geld te verdienen. Wij noemen deze optie hier uitsluitend omdat we hier fel op tegen zijn. Dit is geen manier voor online geld verdienen! Wilt u graag in het casino spelen? Gaat u vooral uw gang, maar probeer geen geld te verdienen.

Winsten uit het casino zijn geen inkomen en geen manier om geld te verdienen. Het is gokken, waarbij u de volledige inzet riskeert. Het verschil met handelen op de beurs is dat u bij het casino volledig aan uw lot overgelaten bent en de willekeur van de RNG.

Vindt u een artikel over de perfecte strategie voor online gokken op een website? En gaat u via die website naar het casino om dit te proberen? Dan heeft die website online geld verdient en u niet.

Online geld verdienen: kan ik geld verdienen op het internet?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om geld te verdienen op het internet. Het aantal opties groeit met de dag (wij werken deze pagina doorlopend bij). Of er geschikte manieren voor u bij zitten, dat is afhankelijk van wat u wilt, kunt of heeft.

Het werken op het internet lijkt voor de meeste mensen de beste keuze. Een softwarelicentie voor Microsoft Office is relatief goedkoop wanneer de mogelijke opbrengsten hier tegenover gezet worden. Maar misschien vindt u het veel leuker om online enquêtes in te vullen. Of wellicht aan de gang te gaan met de wondere wereld van de cryptovaluta.

Wij hopen u met dit uitgebreide artikel meer inzicht te geven in de mogelijkheden, waarbij we de voor- en nadelen van de mogelijkheden om online geld te verdienen zo duidelijk mogelijk op een rijtje gezet hebben.